İLİÇ’TEKİ SİYANÜR SIZINTISI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Erzincan İliç’teki altın madeninde kullanılan siyanürü taşıyan borunun patlaması ile oluşan çevre felaketi ile ilgili şirket yöneticileri ve ihmalde bulunan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunduk.
Partimiz adına MYK Üyemiz ve avukatımız Av. Arif Ali Cangı tarafından İliç Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş yöneticileri hakkında “Çevreyi kasten kirletmek”, kamu görevlileri hakkında ise “Görevi kötüye kullanma” suçundan başvuru yapıldı.

Suç duyurusu dilekçesinde de belirttiğimiz üzere , toksik kimyasalların Fırat Nehri’ne akması, nehirle taşınması çok büyük bir alanın kirlenmesine, önlenmesi çok zor çevresel yıkıma yol açacaktır. Dolayısıyla bölgenin yüzey ve yeraltı su kaynakları kirlenecek, kirliliğin besin döngüsüne katılması, halk sağlığı için büyük tehlike yaratacaktır.

Toprağa siyanür içeren sıvının boşalması sonucunda oluşan insan veya hayvanlar açısından tedavisi zor hastalıkların ortaya çıkmasına, üreme yeteneğinin körelmesine, hayvanların veya bitkilerin doğal özelliklerini değiştirmeye neden olabilecek niteliklere sahip olan atık veya artıklarla çevreyi kasten kirletme’ suçu oluşmuştur. Bu nedenle; Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. yöneticileri ile gereken idari önlemleri almayan, denetim yapmayan, olaya yol açan izin ve ruhsatları veren kamu görevlilerinin tespit edilmesini, yapılacak soruşturma sonucunda, tespit edilen şüpheliler ile şirketin atılı suçlardan cezalandırılmalarına TCK madde 60 gereğince şüpheli şirkete verilen tüm izinlerin iptaline karar verilmesi için haklarında kamu davası açılmasını talep ediyoruz.

Yeşil Sol Parti adına Av. Arif Ali Cangı tarafından İliç Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusu dilekçesi ektedir.

Suç Duyurusu Haberleri:

http://mezopotamyaajansi35.com/EKOLOJI/content/view/175792
https://t24.com.tr/haber/yesiller-ve-sol-gelecek-partisi-nden-erzincan-ilic-teki-siyanur-sizintisi-hakkina-suc-duyurusu,1043395
https://etelgraf.com/yesil-sol-partisinden-erzincan-ilicteki-siyanur-sizintisi-hakkina-suc-duyurusu/
https://www.gazeteduvar.com.tr/yesil-sol-partiden-siyanur-sizintisi-hakkinda-suc-duyurusu-haber-1571425
https://yesilgazete.org/ilicteki-siyanur-sizintisina-tepkiler-ve-suc-duyurulari-devam-ediyor/
https://gazetedavul.com/gundem/yesil-sol-partiden-siyanur-sizintisi-hakkinda-suc-duyurusu-41644.html
https://surajans.com/yesil-sol-parti-erzincan-ilicteki-siyanur-sizintisina-suc-duyurusu/
https://tele1.com.tr/yesiller-ve-sol-gelecek-partisinden-siyanur-sizintisi-hakkina-suc-duyurusu-652436/
https://www.haber-oku.com/yesil-sol-partiden-siyanur-sizintisi-hakkinda-suc-duyurusu/

PAYLAŞ