ORMANLARLA BİRLİKTE CANLI YAŞAM DA YOK OLUYOR 

Her yaz olduğu gibi bu yaz da art arda gelen orman yangını haberleriyle uyanmaya başladık.  Ülkenin birçok bölgesinden yangın haberleri alıyoruz. Türkiye adeta yangın yerine dönmüş durumda. Adana, Mersin, Antalya , Osmaniye, Muğla, Muş,  Aydın , Kütahya, Kayseri’de yüzlerce dönüm orman ve yerleşim alanı alev altında.  Yaşamlarını yitiren vatandaşlarımız var.  

Ormanlar ve tarım alanlarının yanı sıra yaban hayatı ve milyonlarca canlı bu yangınlarda yok oluyor.  Artık hangi birine üzüleceğimize şaşırmış durumdayız.  Anadolu’da yüz binlerce yılda oluşmuş zengin biyolojik çeşitlilik zarar görüyor. İnsan kaynaklı yangınlar, iklim krizinin sonucu olan kuraklık ve sıcak havayla tetikleniyor, daha geniş alanlara yayılıyor.  

Ülkemizde son on yılda  2.631 orman yangınında 9.096 ha ormanlık alan yanmışken, sadece 2020’de 3.399 orman  yangınında 20.971 ha ormanlık alan yangından etkilendi.  İklim değişikliğine bağlı kuraklık etkisiyle her yıl  daha büyük yangınlar görülmeye başlandı. Tüm canlıları olumsuz etkileyen yangınların yaşanmaması, geleceğimizin korunması için doğayı ranta feda etmeyen politikalara ve kapsamlı bir eylem planının uygulanmasına ihtiyaç var.  

Yeşil Sol parti olarak yangınlarda zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, iktidarı yangınlara karşı daha kapsamlı önlem almaya, ekolojik kıyımı durdurmaya, yanan orman alanlarını imara  açmamaya çağırıyoruz.  

YEŞİL SOL PARTİ
Merkez Yürütme Kurulu

PAYLAŞ